欧美性猛交XXXX免费看蜜桃,成人网18免费韩国,亚洲国产成人精品区综合,欧美日韩一区二区三区高清不卡,亚洲综合一区二区精品久久

打開(kāi)APP
userphoto
未登錄

開(kāi)通VIP,暢享免費電子書(shū)等14項超值服

開(kāi)通VIP
2013年高考英語(yǔ)——重慶卷

2013·重慶卷
                  
二、單項填空(共15小題;每小題1分,滿(mǎn)分15分)
請從A、B、C、D四個(gè)選項中,選出可以填入空白處的最佳選項。
21. I felt very tired when I got home, and I  ________   straight  to bed.
A.go          B.went     
C.had gone       D.have gone
21. B 考查動(dòng)詞的時(shí)態(tài)。感覺(jué)疲倦和直接上床睡覺(jué)是連貫動(dòng)作,因此選B。
22.—Would you like a glass of wine?
—________.     I don't drink.
A.No, thanks         
B.Yes, please    
C.I don't like it        
D.It's my favorite
22.A  考查情景交際。后句有I don't drink的提示,所以用No, thanks來(lái)婉言拒絕。
23. It's not easy to change habits, ________    with awareness and self­control, it is possible.
A.for       B.or       
C.but         D.so
23.C 考查連詞。句意:盡管改變習慣很難,但是只要有意識和自制力,還是可以改變的。
24. John invited about 40 people to  his wedding, most of    ________   are family members.
A.them       B.that      
C.which          D.whom
24.D 考查定語(yǔ)從句。該句為非限制性定語(yǔ)從句,用whom來(lái)代替people并連接主從句。
25. ________   we have enough evidence, we can't win the case.
A.Once       B.As long as     
C.Unless           D.Since
25.C 考查連詞。后句說(shuō)官司打不贏(yíng),用unless來(lái)表示相反的條件。
26. —What are  you doing this Saturday?
—I'm not sure, but I   ________ go to  the Rolling Stones concert.
A.must     B.would  
C.should    D.might
26.D  考查情態(tài)動(dòng)詞。由前面的I'm not sure 可知是不太確定,因此用might表示有可能。
27. It was with the help of the local guide  ________  the mountain climber was rescued.
A.who   B.that  
C.when    D.how
27.B 考查強調句。由于被強調的是with the help of the local guide,而并非guide, 所以用that來(lái)連接。
28. ________struck me most in the movie was the father's  deep love for  his son.
A.That          B.It         
C.What          D.Which
28. C  考查名詞性從句。________ struck me most 是主語(yǔ)從句,在這個(gè)從句中缺主語(yǔ),因此用what引導。
29.—It rained cats and dogs this morning.I'm glad we took an umbrella.
—Yeah, we would have got wet all over if we   ________. 
A.hadn't        B.haven't       
C.didn't           D.don't
29.A 考查虛擬語(yǔ)氣。主句用would have done結構,從句對應用had done結構,答語(yǔ)省略了 taken the umbrella。
30. When I was little, my mother used to sit by my bed,  ________   me stories till I fell asleep.
A.having told        B.telling       
C.told          D.to tell
30. B  考查非謂語(yǔ)動(dòng)詞。telling me stories結構作伴隨狀語(yǔ)。
31. Recycling is one way to protect the environment; reusing is  ________. 
A.a(chǎn)nother       B.the other     
C.one another          D.one
31.A  考查代詞。recycling和reusing雖然看似相同,均是環(huán)保,但各有區別,another是another way的省略。句意:循環(huán)利用是一種環(huán)保方式,而重新使用則是另一種環(huán)保方式。
32. The parents were shocked by   ________   news that their son needed     ________ operation on his knee.
A.a(chǎn); /      B.the; /    
C.the; an        D.a(chǎn); an
32.C 考查冠詞用法。第一空由于有后續同位語(yǔ)從句的特指說(shuō)明,因此用定冠詞;第二空需要的手術(shù)是首次提及,用不定冠詞。
33. A Midsummer Night's Dream  ________   at  the Theatre Royal on 19th June, and then tours throughout Scotland.
A.opens         
B.is opened        
C.will open           
D.will be opened
33.A 考查動(dòng)詞的時(shí)態(tài)。此處用一般現在時(shí)來(lái)表達按時(shí)間、計劃安排的將來(lái)動(dòng)作。
34. The engine just won't start.Something seems  ________  wrong with it.
A.to go     B.to have gone  
C.going    D.having gone
34.B 考查非謂語(yǔ)動(dòng)詞。seem后應接不定式,但又要表達不定式動(dòng)作先于seem動(dòng)作發(fā)生,所以用不定式的完成式。
35. —Forgotten something? I can keep an eye on your kids if you want to go and get it.
—________Thank you all the same.
A.It's very kind of you.                
B.Oh, how careless of me!
C.I might as well go and get it.           
D.Well, I can do without it.
35. D 考查情景交際。答語(yǔ)中有“Thank you all the same.”提示不需要幫助,所以選D項。
三、完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿(mǎn)分30分)
請閱讀下面兩篇短文,掌握大意,然后從各題所給的四個(gè)選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。
A
When Joe was about to start school, all signs pointed to success.Yet things turned out to be quite __36__.The fourth grade even found him at the  __37__  of the class.Joe  struggled day and night, but it did not  __38__—until one stormy afternoon.
On that afternoon,__39__  the math teacher started to introduce difficult concepts, dark clouds covered the sky, and the storm set in.Hard though she tried to make the kids __40__,the thunder won the battle for their attention.No one __41__  the concepts.Except for Joe.He understood them and answered all the questions correctly.The teacher patted him on the back, and told him to go around to the others and explain how he had  managed it.__42__  by his newfound  success, Joe moved quickly throughout the room.Soon math time was followed by the time for __43__.All children naturally drew __44__  pictures on such a day.Except for Joe.
Since then, Joe started __45__.Though he never made it to the top, his math teacher was always __46__  and curious about the change: Why had that stormy day changed Joe?
On the day Joe graduated, he presented the teacher with his most __47__  possession—the picture of a bright yellow sun.On the picture Joe had written: This is the day I  __48__  my brightness.
36.A.unfair               B.boring      
C.disappointing       D.dangerous
37.A.center               B.top       
C.beginning          D.bottom
38.A.happen              B.work           
C.finish             D.last     
39.A.until                B.since             
C.because         D.a(chǎn)s 
40.A.concentrate         B.change            
C.hide            D.sit
41.A.challenged           B.grasped           
C.doubted       D.a(chǎn)dmitted
42.A.Relieved             B.Surprised        
C.Encouraged      D.Puzzled 
43.A.class                B.sports            
C.a(chǎn)rt                D.tea   
44.A.great               B.dark              
C.different        D.strange 
45.A.improving            B.painting        
C.recovering        D.studying
46.A.worried             B.a(chǎn)mazed      
C.friendly          D.cautious  
47.A.familiar             B.expensive      
C.a(chǎn)dmirable      D.precious
48.A.woke up to         B.put up with        
C.got on with        D.looked down upon 
【要點(diǎn)綜述】本文是一篇記敘文。Joe開(kāi)始上學(xué)時(shí)看似很優(yōu)秀,但后來(lái)雖經(jīng)多番努力,成績(jì)還是很不理想。一堂雷雨天的數學(xué)課改變了Joe學(xué)業(yè)成績(jì)差的狀況,老師感到詫異,直到畢業(yè)時(shí)老師才終于明白原因。
36.C 考查形容詞和上下文語(yǔ)義銜接。前句說(shuō)Joe很有潛質(zhì),但后面的信息提示在校表現不好,因此令人失望。
37.D 考查名詞理解。成績(jì)倒數墊底。
38.B 考查動(dòng)詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。work在此表示“起作用”。
39.D  考查連詞語(yǔ)義理解。as在此相當于when,引導時(shí)間狀語(yǔ)從句。
40.A 考查動(dòng)詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。外面雷雨交加,數學(xué)老師盡力讓學(xué)生集中注意力聽(tīng)講。
41.B 考查動(dòng)詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。grasp在此表示“掌握,理解”。
42.C 考查動(dòng)詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。有了這次成功,Joe受到鼓舞。
43.C 考查名詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。從下句可知是繪畫(huà)課。
44.B  考查形容詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。其他同學(xué)因受到惡劣天氣的影響而心情黯淡,因此表現在他們的繪畫(huà)作品上是灰黑的情緒。
45.A 考查動(dòng)詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。因為有了成功的嘗試,所以學(xué)習成績(jì)好轉。improve在此表示“好轉”。
46.B 考查形容詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。數學(xué)老師對Joe的突然轉變感到詫異,后文有curious的提示。
47.D  考查形容詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。對于Joe而言,這一天是珍貴的,因為他從此走出低谷,走向成功。
48.A  考查動(dòng)詞短語(yǔ)辨析及語(yǔ)境理解。wake up to在此表示“醒悟,洞見(jiàn)”。句意:今天是我洞見(jiàn)光明的一天。
 [2013·重慶卷]
B
It is easy to overlook the role that your body plays in influencing your mood(情緒). When you are    __49__,you may find yourself  blaming work pressures or an unknown future.However,it could just be that you've been sitting behind your desk too long.
One way to improve your mood is    __50__.Psychologically,it provides you with a break from the stresses in your life.Also,in the process,you may aim for     __51__   goals,like a new personal running record or a better body shape.The achievement of a particular goal makes you feel good and contributes to your     __52__.That is why exercise has been shown to     __53__   your self­respect.
You do not have to train yourself      __54__   to feel the psychological benefits of exercise.What really matters is     __55__,not intensity(強度)of your exercise.You can try walking for 30 minutes five times per week or simply gardening on weekends.
49.A.ill  B.poor
C.unhappy  D.unsuccessful
50.A.play  B.communication
C.sleep  D.exercise
51.A.clear   B.present
C.common  D.early
52.A.ability  B.relationship
C.confidence  D.business
53.A.tear down  B.build up
C.set aside  D.give out
54.A.hard  B.everywhere
C.carefully  D.late
55.A.time  B.length
C.form  D.frequency
【要點(diǎn)綜述】 本文是一篇說(shuō)明文。要改變自己低落的心情,鍛煉身體是一劑良方,而科學(xué)的鍛煉方式卻值得知曉與踐行。
49.C 考查形容詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。該文主要討論情緒問(wèn)題,所以是郁悶(unhappy)。
50.D 考查名詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。從下文中的running和body shape等可知是“鍛煉”。
51.A 考查形容詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。下句有a particular goal的提示,所以此處用clear來(lái)表示明確的鍛煉目標。
52.C 考查名詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。下文有self­respect的提示,和confidence相呼應。
53.B 考查動(dòng)詞短語(yǔ)辨析及語(yǔ)境理解。build up在此表示“建立,樹(shù)立”。
54.A  考查副詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。下句有intensity的提示,與train yourself hard呼應,表示難度和強度。句意:沒(méi)有必要進(jìn)行高強度鍛煉。hard此處表示“艱難地”。
55.D  考查名詞詞義辨析及語(yǔ)境理解。最后一句提示每周五次30分鐘的時(shí)間即可,強調的是頻率(frequency)。
四、閱讀理解(共20小題;每小題2分,滿(mǎn)分40分)
請閱讀下列短文,從每題所給的四個(gè)選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。
A
The morning had been a disaster.My tooth was aching,and I'd been in an argument with a friend.Her words still hurt:“The trouble with you is that you won't put yourself in my place.Can't you see things from my point of view?”I shook my head stubbornly—and felt the ache in my tooth.I'd thought I could hold out till my dentist came back from holiday,but the pain was really unbearable.I started calling the dentists in the phone book,but no one could see me immediately.Finally,at about lunchtime,I got lucky.
“If you come by right now,”the receptionist said,“the dentist will fit you in.”
I took  my purse and keys and rushed to my car.But suddenly I began to doubt about the dentist.What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short notice?Why wasn't he as busy as the others?
In the dentist's office,I sat down and looked around.I saw nothing but the bare walls and I became even more worried.The assistant noticed my nervousness and placed her warm hand over my ice­cold one.
When I told her my fears,she laughed and said,“Don't worry.The dentist is very good.”
“How long do I have to wait for him?”I asked impatiently.
“Come on,he is coming.Just lie down and relax.And enjoy the artwork,”the assistant said.
“The artwork?”I was puzzled.
The chair went back. Suddenly I smiled.There was a beautiful picture,right where I could enjoy it:on the ceiling.How considerate the dentist was!At that moment,I began to understand what my friend meant by her words.
What a relief!
56.Which of the following best describes the author's feeling that morning?
A.Cheerful.
B.Nervous.
C.Satisfied.
D.Upset.
57.What made the author begin to doubt about the dentist?
A.The dentist's agreeing to treat her at very short notice.
B.The dentist's being as busy as the other dentists.
C.The surroundings of the dentist's office.
D.The laughing assistant of the dentist.
58.Why did the author suddenly smile?
A.Because the dentist came at last.
B.Because she saw a picture on the ceiling.
C.Because she could relax in the chair.
D.Because the assistant kept comforting her.
59.What did the author learn from her experience most probably?
A.Strike while the iron is hot.
B.Have a good word for one's friend.
C.Put oneself in other's shoes.
D.A friend in need is a friend indeed.
【要點(diǎn)綜述】作者牙痛難忍,通過(guò)電話(huà)簿尋醫,大多數醫生不能馬上為她診治。最后,一位牙醫欣然同意立馬診治。作者對該醫生的醫術(shù)能力表示懷疑:別的醫生都很忙,只有醫道不精者才門(mén)可羅雀。但后來(lái)的事實(shí)表明作者看人的方式有問(wèn)題。在該診所,作者受該醫生匠心獨運的安排的影響,調整了心情,忘卻了病痛,也明白了事理。
56.D 推理判斷題。第一段中,aching, hurt及unbearable等詞均描述作者的心境:難受。
57.A 細節理解題。第三段最后兩句說(shuō)明作者對該牙醫的懷疑:別的牙醫均未答應立即施救,唯獨該牙醫欣然答應診治,反倒引起別人對其醫術(shù)的懷疑。
58.B 推理判斷題。因為看見(jiàn)天花板上醫生為病人繪制的美圖,會(huì )使病人忘卻病痛,因此作者感到釋然而笑。該題干擾較大的選項為C,但坐在牙科醫生的手術(shù)椅上不一定就能緩解病痛,故排除C項。
59.C 綜合推理題。 put oneself in other's shoes為習語(yǔ),意思為:使某人處于和別人相同的處境,即換位思考。牙醫用天花板的美圖來(lái)消解病人的苦痛,即改變對事物的認識角度,從而解決問(wèn)題。
B


  One of the greatest gifts one generation can give to other generations is the wisdom it has gained from experience.This idea has inspired the award­winning photographer Andrew Zuckerman.He interviewed and took photos of fifty over­sixty­five­year­olds all over the world.His project explores various aspects of their lives.The photos and interviews are now available on our website.
Click on the introductions to read the complete interviews.
 
Let us now have a culture of peace.
—Federico Mayor Zaragoza,Spain
Federico Mayor Zaragoza obtained a doctorate in pharmacy(藥學(xué))from the Complutense University of Madrid in 1958.After many years spent in politics,he became Director­General of UNESCO in 1987.In 1999,he created the Foundation for a Culture of Peace,of which he is now the president.In addition to many scientific publications, he has published four collections of poems and several books of essays.


 
Writing is a discovery.
—Nadine Gordimer,South Africa
Due to a weak heart,Nadine Gordimer attended school and university briefly.She read widely and began writing at an early age.She published her first short story at the age of fifteen,and has completed a large number of works, which have been translated into forty languages.In 1991,Gordimer won the Nobel Prize for Literature.
 
Jazz is about the only form of art today.
—Dave Brubeck,USA
Dave Brubeck studied music at the University of the Pacific and graduated in 1942.After World War Two he was encouraged to play jazz.In 1951,he recorded his first album(專(zhuān)輯).Brubeck's 1959 album has become a jazz standard. He received a Grammy Lifetime Achievement Award in 1996.
 For more figures CLICK HERE.

60.Why did Andrew Zuckerman choose the fifty elders for his project?
A.Because their wisdom deserves to be passed on.
B.Because they are physically impressive.
C.Because their accomplishments inspired him.
D.Because they have similar experiences.
61.According to the web page, Federico Mayor Zaragoza          ________.
A.has won many awards for his work in politics
B.has served as the president of a university
C.has devoted all his life to the field of science
D.has made achievements in different areas
62.Who most probably said “My education has been the library and books” in the interview when reflecting on his/her experience?
A.Andrew Zuckerman.
B.Federico Mayor Zaragoza.
C.Nadine Gordimer.
D.Dave Brubeck.
63.What is the main purpose of this web page?
A.To show Zuckerman's awards.
B.To publicize Zuckerman's project.
C.To spread the wisdom of the three people.
D.To celebrate the achievements of the three people.
【要點(diǎn)綜述】 本文是一則網(wǎng)絡(luò )廣告。短文通過(guò)陳列多位名人的成功實(shí)例來(lái)吸引讀者對Andrew Zuckerman項目的關(guān)注。
60.A  細節理解題。第一段第一句說(shuō)明了Andrew Zuckerman采訪(fǎng)幾位智者的目的:傳承智慧。
61.D  推理判斷題。Federico Mayor Zaragoza專(zhuān)業(yè)為藥學(xué),但后來(lái)從政多年,接著(zhù)擔任聯(lián)合國教科文組織領(lǐng)導人,又創(chuàng )建和平文化基金并擔任會(huì )長(cháng),除多部科學(xué)出版物以外,還有詩(shī)歌小說(shuō)集多部,可謂頗多建樹(shù)。
62.C 推理判斷題。Nadine Gordimer的教育背景比較簡(jiǎn)單, 但她取得了巨大的文學(xué)成就。
63.B 綜合推理題。通過(guò)在網(wǎng)站上發(fā)布這幾位智者的簡(jiǎn)介來(lái)推介Andrew Zuckerman的項目。
C
Almost every machine with moving parts has wheels, yet no one knows exactly when the first wheel was invented or what it was used for.We do know,however,that they existed over 5,500 years ago in ancient Asia.
The oldest known transport wheel was discovered in 2002 in Slovenia.It is over 5,100 years old.Evidence suggests that wheels for transport didn't become popular for a while, though.This could be because animals did a perfectly good job of carrying farming tools and humans around.
But it could also be because of a difficult situation.While wheels need to roll on smooth surfaces, roads with smooth surfaces weren't going to be constructed until there was plenty of demand for them.Eventually,road surfaces did become smoother, but this difficult situation appeared again a few centuries later.There had been no important changes in wheel and vehicle design before the arrival of modern road design.
In the mid­1700s,a Frenchman came up with a new design of road—a base layer (層)of large stones covered with  a thin layer of smaller stones.A Scotsman improved on this design in the 1820s and a strong,lasting road surface became a reality.At around the same time,metal hubs(the central part of a wheel) came into being,followed by the pneumatic tyre(充氣輪胎) in 1846. Alloy wheels were invented in 1967, sixty years after the appearance of tarmacked roads(柏油路).As wheel design took off, vehicles got faster and faster.
64.What might explain why transport wheels didn't become popular for some time?
A.Few knew how to use transport wheels.
B.Humans carried farming tools just as well.
C.Animals were a good means of transport.
D.The existence of transport wheels was not known.
65.What do we know about road design from the passage?
A.It was easier than wheel design.
B.It improved after big changes in vehicle design.
C.It was promoted by fast­moving vehicles.
D.It provided conditions for wheel design to develop.
66.How is the last paragraph mainly developed?
A.By giving examples.
B.By making comparisons.
C.By following time order.
D.By making classifications.
67.What is the passage mainly about?
A.The beginning of road design.
B.The development of transport wheels.
C.The history of public transport.
D.The invention of fast­moving vehicles.
【要點(diǎn)綜述】 本文介紹輪子的演進(jìn)歷史。
64.C 細節理解題。第二段最后一句說(shuō)明wheels長(cháng)期未能流行的緣由:動(dòng)物長(cháng)期以來(lái)充當交通工具。
65.D 推理判斷題。短文最后一段說(shuō)明路況的改良促進(jìn)了車(chē)輪業(yè)的巨大發(fā)展。
66.C 篇章結構題。該段看似舉例,但這些例子均是按時(shí)間由遠及近而敘述的。
67.B 主旨大意題。該文主要介紹wheels由一般的發(fā)明物到廣泛運用于交通的歷史演進(jìn)過(guò)程。
D
Not all bodies of water are so evidently alive as the Atlantic Ocean, an S­shaped body of water covering 33 million square miles.The Atlantic has, in a sense, replaced the Mediterranean as the inland sea of Western civilization.Unlike real inland seas, which seem strangely still, the Atlantic is rich in oceanic liveliness.It is perhaps not surprising that its vitality has been much written about by ancient poets.
“Storm at Sea”, a short poem written around 700, is generally regarded as one of mankind's earliest artistic representations of the Atlantic.
When the wind is from the west
All the waves that cannot rest
 To the east must thunder on
 Where the bright tree of the sun
Is rooted in the ocean's breast.
As the poem suggests, the Atlantic is never dead and dull.It is an ocean that moves, impressively and endlessly.It makes all kinds of noise—it is forever thundering,boiling, crashing,and whistling.
It is easy to imagine the Atlantic trying to draw breath—perhaps not so noticeably out in mid­ocean,but where it meets land, its waters bathing up and down a sandy beach.It mimics(模仿)nearly perfectly the steady breathing of a living creature.It is filled with symbiotic existences,too; unimaginable quantities of creatures,little and large alike,mix within its depths in a kind of oceanic harmony, giving to the waters a feeling of heartbeat, a kind of sub­ocean vitality.And it has a psychology.It has personalities: sometimes peaceful and pleasant, on rare occasions rough and wild; always it is strong and striking.
68.Unlike real inland seas, the Atlantic Ocean is ________.
A.a(chǎn)lways energetic
B.lacking in liveliness
C.shaped like a square
D.favored by ancient poets
69.What is the purpose of using the poem “Storm at Sea” in the passage?
A.To describe the movement of the waves.
B.To show the strength of the storm.
C.To represent the power of the ocean.
D.To prove the vastness of the sea.
70.What does the underlined word “symbiotic” mean?
A.Living together.
B.Growing fast.
C.Moving harmoniously.
D.Breathing peacefully.
71.In the last paragraph, the Atlantic is compared to ________.
A.a(chǎn) beautiful and poetic place
B.a(chǎn) flesh and blood person
C.a(chǎn) wonderful world
D.a(chǎn) lovely animal
【要點(diǎn)綜述】該文既是對地理知識的陳列,也是對文學(xué)作品的鋪陳。大西洋的壯美和靜態(tài)的內海迥然不同,大西洋好比是一個(gè)富有生命力且有血有肉的人。
68.A  細節理解和邏輯推理題。inland seas比較平靜,而大西洋充滿(mǎn)生命律動(dòng)的浩瀚與同為西方文化搖籃的地中海形成鮮明的對比。
69.C 寫(xiě)作方法題。該詩(shī)句描寫(xiě)大西洋的壯美:當西風(fēng)信然而至時(shí),大西洋的波浪開(kāi)始涌動(dòng),以雷霆萬(wàn)鈞之勢,凸顯大西洋的磅礴氣勢。
70.A 詞義推斷題。作者先把大西洋比作生命的律動(dòng),然后又把她的其他稟賦鋪陳于后,因此該詞此處應該指“共生共存”。
71.B 寫(xiě)作方法題。該文通過(guò)詩(shī)詞和擬人化的描寫(xiě)把大西洋比作有血有肉的人。
E
It is widely known that any English conversation begins with The Weather.Such a fixation with the weather finds expression in Dr.Johnson's famous comment that “When two English meet, their first talk is of weather.” Though Johnson's observation is as accurate now as it was over two hundred years ago, most commentators fail to come up with a convincing explanation for this English weather­speak.
Bill Bryson, for example, concludes that,as the English weather is not at all exciting,the obsession with it can hardly be understood.He argues that “To an outsider,the most striking thing about the English weather is that there is not very much of it.” Simply, the reason is that the unusual and unpredictable weather is almost unknown in the British Isles.
Jeremy Paxman, however, disagrees with Bryson, arguing that the English weather is by nature attractive.Bryson is wrong, he says,because the English preference for the weather has nothing to do with the natural phenomena. “The interest is less in the phenomena themselves, but in uncertainty.” According to him, the weather in England is very changeable and uncertain and it attracts the English as well as the outsider.
Bryson and Paxman stand for common misconceptions about the weather­speak among the English.Both commentators, somehow, are missing the point.The English weather conversation is not really about the weather at all.English weather­speak is a system of signs,which is developed to help the speakers overcome the natural reserve and actually talk to each other.Everyone knows conversations starting with weather­speak are not requests for weather data.Rather, they are routine greetings,conversation starters or the blank “fillers”. In other words, English weather­speak is a means of social bonding.
72.The author mentions Dr.Johnson's comment to show that ________.
A.most commentators agree with Dr.Johnson
B.Dr.Johnson is famous for his weather observation
C.the comment was accurate two hundred years ago
D.English conversations usually start with the weather
73.What does the underlined word “obsession” most probably refer to?
A.A social trend.
B.An emotional state.
C.A historical concept.
D.An unknown phenomenon.
74.According to the passage,Jeremy Paxman believes that ________.
A.Bill Bryson has little knowledge of the weather
B.there is nothing special about the English weather
C.the English weather attracts people to the British Isles
D.English people talk about the weather for its uncertainty
75.What is the author's main purpose of writing the passage?
A.To explain what English weather­speak is about.
B.To analyse misconceptions about the English weather.
C.To find fault with both Bill Bryson and Jeremy Paxman.
D.To convince people that the English weather is changeable.
【要點(diǎn)綜述】 本文通過(guò)對Bill Bryson和Jeremy Paxman兩人迥然不同的觀(guān)點(diǎn)的陳述來(lái)闡明作者對英國人以天氣為寒暄內容的見(jiàn)解。
72.D 邏輯推斷題。通過(guò)引用名人名言來(lái)說(shuō)明英國人以天氣為寒暄內容的現象很普遍。
73.B  詞義推斷題。Bill Bryson認為英國天氣單一(there is not very much of it)不足以引起人們的情感響應,因此該詞此處指的是 “情感狀態(tài)”。
74.D 細節理解題。倒數第二段中有“The interest is less in the phenomena themselves, but in uncertainty.”(意思是:人們對英國氣候的關(guān)注點(diǎn)不是氣候本身,而是氣候的不確定性。)由此可知答案。
75.A 寫(xiě)作目的題。通過(guò)對Bill Bryson和Jeremy Paxman兩人迥然不同的觀(guān)點(diǎn)的陳述來(lái)闡明作者對英國人以天氣為寒暄內容的見(jiàn)解。
五、寫(xiě)作(共兩個(gè)寫(xiě)作任務(wù),滿(mǎn)分35分)
寫(xiě)作一(滿(mǎn)分15分)
請結合材料,按要求用英文寫(xiě)作。
A mother said,“My son is always on the phone,sleeping, out with his friends, or in his room.He never has time to talk to me.”
要求:(1)就此材料發(fā)表你的看法;
(2)緊扣材料,有明確的觀(guān)點(diǎn);
(3)詞數不少于60。
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________
【思路點(diǎn)撥】該題為開(kāi)放式作文。內容要點(diǎn)應該包括對這一現象的陳述和本人的看法兩個(gè)方面。
One possible version:
    I must say that I have been behaving this way to some degree.Though I know mum is the most important person in my world, I just can not do what she likes me to do.It seems that I quite often stay away from my dear mum in playing my phone, sleeping, hanging out with my friend, or just shutting out my mum in my room.
    Having read about the above common complaints from so many mothers, I feel ashamed and guilty.From now on, I shall try my best to stay with my dear parents as often as possible.I confess we young generation must realize that our parents care for us as well as hope to share what we have been doing with them.
寫(xiě)作二(滿(mǎn)分20分)
調查顯示,中國長(cháng)江江豚(finless porpoise)受人類(lèi)活動(dòng)影響而瀕臨滅絕,目前總數不足1000只。假設你是李華,現請用英文給WWF(世界自然保護基金組織)寫(xiě)一封信,請他們關(guān)注這一狀況并提供幫助。內容應包括:

 
·說(shuō)明寫(xiě)信目的
·簡(jiǎn)述江豚現狀
·希望WWF如何幫助(比如:資助江豚保護項目等)
·表示感謝并期待回復
注意:(1)詞數不少于80;
(2)書(shū)信格式及開(kāi)頭均已給出(不計入總詞數)。
Dear Sir or Madam,
I'm a student from Chongqing,China._________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________Yours sincerely,
Li Hua
【思路點(diǎn)撥】環(huán)境保護是當今的熱門(mén)話(huà)題。該文寫(xiě)作內容具體并有微度的開(kāi)放點(diǎn)讓考生充分發(fā)揮。四個(gè)內容要點(diǎn)分三個(gè)段落來(lái)寫(xiě):第一段包括寫(xiě)信目的的介紹;第二段為該文的主體,即對WWF的請求,該處應該增加一兩個(gè)要點(diǎn)來(lái)寫(xiě),不能直接翻譯該要點(diǎn)提示;第三段為致謝和表達期望。注意恰當使用一些連詞,使文章自然、流暢。適當使用一些高級句型和詞匯以提高作文檔次。
One possible version:
Dear Sir or Madam,
I'm a student from Chongqing, China.I'm writing this letter to you to report you the emergent situation of the Chinese Yangtze finless porpoise.Because of the human beings' destructive influence, the number of this precious species has promptly dropped to less than 1,000.
    As far as I know, your foundation can help those species that are at the edge of distinction. I'm writing this letter to you to ask for your generous donation to our project to protect this endangered species.If it is not too much inconvenient, would you please come to China to have a close observation of the poor porpoises and give us aid and direction to prevent them from dying out completely?
    Thanks for reading my letter and anxiously anticipating to hear from you soon.
Yours sincerely,
Li Hua

本站僅提供存儲服務(wù),所有內容均由用戶(hù)發(fā)布,如發(fā)現有害或侵權內容,請點(diǎn)擊舉報。
打開(kāi)APP,閱讀全文并永久保存 查看更多類(lèi)似文章
猜你喜歡
類(lèi)似文章
奇速英語(yǔ)2012高考英語(yǔ)完形填空試題分類(lèi)匯編(一)
高中英語(yǔ)人教版必修1,課后強化作業(yè):unit 1 section 1 word
近五年高考語(yǔ)法真題專(zhuān)練:動(dòng)詞和動(dòng)詞短語(yǔ)
初中英語(yǔ) | 宏帆八中初2021屆初三上入學(xué)考試英語(yǔ)試卷分析
【新高考】真題解析:2020年高考英語(yǔ)海南卷和北京卷解析
2012年高考英語(yǔ)完形填空訓練2
更多類(lèi)似文章 >>
生活服務(wù)
分享 收藏 導長(cháng)圖 關(guān)注 下載文章
綁定賬號成功
后續可登錄賬號暢享VIP特權!
如果VIP功能使用有故障,
可點(diǎn)擊這里聯(lián)系客服!

聯(lián)系客服

欧美性猛交XXXX免费看蜜桃,成人网18免费韩国,亚洲国产成人精品区综合,欧美日韩一区二区三区高清不卡,亚洲综合一区二区精品久久