欧美性猛交XXXX免费看蜜桃,成人网18免费韩国,亚洲国产成人精品区综合,欧美日韩一区二区三区高清不卡,亚洲综合一区二区精品久久

打開(kāi)APP
userphoto
未登錄

開(kāi)通VIP,暢享免費電子書(shū)等14項超值服

開(kāi)通VIP
2013年高考英語(yǔ)真題試題與答案解析——安徽卷
2013·安徽卷
第二部分: 英語(yǔ)知識運用(共兩節,滿(mǎn)分45分)
第一節 單項填空(共15小題;每小題1分,滿(mǎn)分15分)
從A、B、C、D四個(gè)選項中,選出可以填入空白處的最佳選項。
例:It is generally considered unwise to give a child   ________  he or she wants.
A.however  B.whatever
C.whichever  D.whenever
答案是B。
21. From space, the earth looks blue. This is    ________  about seventy­one percent of its surface is covered by water.
A.why  B.how
C.because  D.whether
21.C 考查表語(yǔ)從句。語(yǔ)境中“地球表面約71%被水覆蓋”和“從太空上看,地球是藍色的”之間是因果關(guān)系,故用because引導表語(yǔ)從句。
22. Before you pay a visit to a place of interest, look in your local library    ________a book about it.
A.on  B.a(chǎn)t
C.for  D.to
22.C 考查介詞辨析。由句意“在你去參觀(guān)一處名勝古跡前,在當地圖書(shū)館查找一本相關(guān)書(shū)籍”可知,這里應該用for表示目的;look for“尋找”,為固定搭配。
23.It's much easier to make friends    ________   you have similar interests.
A.unless  B.when
C.even though  D.so  that
23.B  考查狀語(yǔ)從句。由句意“當你們志趣相投時(shí),交朋友就容易多了”可知,這里應該用when引導時(shí)間狀語(yǔ)從句。
24. I'm calling about the apartment you    ________    the other day. Could you tell me more about it?
A.a(chǎn)dvertised  B.had advertised
C.a(chǎn)re advertising  D.will advertise
24.A  考查動(dòng)詞時(shí)態(tài)。the other day“那天”,是表示過(guò)去的時(shí)間狀語(yǔ),用于指說(shuō)話(huà)前不久的那天,要與一般過(guò)去時(shí)連用。
25. —This is your order, a hamburger and an apple pie. ________?
—I'll have it here.
A.Anything else  B.Is that OK
C.For here or to go  D.Something to drink
25.C  考查情景交際。由答語(yǔ)“我就在這里吃”推斷,前面服務(wù)員問(wèn)的是“您是在這里吃還是帶走”,故選C。
26. Traditionally, college students hold a graduation ceremony to encourage themselves before they    ________     on their life journey.
A.give up  B.settle down
C.get through  D.set off
26.D  考查動(dòng)詞短語(yǔ)辨析。大學(xué)畢業(yè)生畢業(yè)前舉行畢業(yè)典禮,這之后應該是踏上人生旅程,故選D。set off出發(fā);give up放棄;settle down安頓下來(lái);get through通過(guò)。
27. This project requires close teamwork.     ________      will be achieved unless we work well together.
A.Nothing  B.Anything
C.Something  D.Everything
27.A  考查代詞辨析。由語(yǔ)境“這項工程需要團隊密切協(xié)作”推斷,“如果我們不齊心協(xié)力,將一事無(wú)成”,故選A。
28. I    ________    to my cousin's birthday party last night, but I was not available.
A.went  B.had gone
C.would go  D.would have gone
28.D  考查虛擬語(yǔ)氣。前一分句使用了含蓄條件虛擬語(yǔ)氣,表示與過(guò)去事實(shí)相反的假設,主句應該用would have done結構。完整表達是:I would have gone to my cousin's birthday party last night if I had been available, but I was not available.
29. Mo Yan was awarded the Nobel Prize for Literature in 2012,     ________      made one of the Chinese people's long­held dreams come true.
A.it  B.that
C.what  D.which
29.D  考查定語(yǔ)從句。關(guān)系代詞which指代前面整個(gè)主句內容,引導非限制性定語(yǔ)從句,并在從句中作主語(yǔ)。
30. David is    ________         animal fur, so he won't visit anyone who has cats or dogs in the house.
A.curious about  B.a(chǎn)llergic to
C.satisfied with  D.fond of
30.B  考查形容詞短語(yǔ)辨析。由語(yǔ)境 “他不去家里有貓或狗的人家”推斷,戴維對動(dòng)物皮毛過(guò)敏,故選B。be allergic to 對……過(guò)敏;be curious about 對……好奇;be satisfied with 對……滿(mǎn)意;be fond of 喜歡。
31. If parents have children help with housework, the children will feel needed.________,they will learn to take care of themselves.
A.On the contrary  B.In a word
C.That is to say  D.What's more
31.D 考查插入語(yǔ)。語(yǔ)境中,前句“父母讓孩子幫忙做家務(wù),孩子會(huì )有被需要的感覺(jué)”和后句“他們還能學(xué)會(huì )照顧自己”之間意義上是遞進(jìn)關(guān)系,故選D。what's more此外,而且;on the contrary相反;in a word總之;that is to say換句話(huà)說(shuō)。
32. ________in the early 20th century, the school keeps on inspiring children's love of art.
A.To found  B.Founding
C.Founded  D.Having founded
32.C  考查過(guò)去分詞作狀語(yǔ)。found與邏輯主語(yǔ)the school之間是被動(dòng)關(guān)系,且已經(jīng)完成,故用其過(guò)去分詞形式作時(shí)間狀語(yǔ)。解答非謂語(yǔ)動(dòng)詞的相關(guān)題時(shí),先確定其邏輯主語(yǔ),判斷兩者之間是主動(dòng)關(guān)系還是被動(dòng)關(guān)系,主動(dòng)關(guān)系用現在分詞,被動(dòng)關(guān)系用過(guò)去分詞。
33. It's said that the power plant is now     ________        large as what it was.
A.twice as  B.a(chǎn)s twice
C.twice much  D.much twice
33.A 考查倍數表達法。倍數表達法常用的有以下三種形式:(1)A+be+倍數+as+計量形容詞原級+as+B;(2)A+be+倍數+計量形容詞比較級+than+B;(3)A+be+倍數+the+計量名詞+of+B 。本句屬于第一種表法方式。
34. It    ________      be the vocabulary that caused you the problem in the exercise because you know a lot of words.
A.may  B.couldn't
C.should  D.needn't
34.B 考查情態(tài)動(dòng)詞表推測的用法。由語(yǔ)境“因為你知道很多詞匯”可知,“你練習中的問(wèn)題不可能是詞匯量不夠造成的”,故用couldn't表示否定推測,意思是“不可能”。
35. —How did your interview with the manager go?
—________      He seemed interested in my experience, but he didn't ask for references.
A.Perfect!  B.I'm not sure.
C.That's  right.  D.Couldn't be better.
35.B  考查情景交際。由答語(yǔ)推斷,說(shuō)話(huà)者也不清楚自己的面試情況到底怎么樣。故選B。
第二節 完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿(mǎn)分30分)
閱讀下面短文,從短文后各題所給的四個(gè)選項(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的最佳選項。
If you want to learn a new language, the very first thing to think about is why. Do you need it for a __36__ reason, such as your job or your studies? __37__ perhaps you're interested in the __38__,films or music of a different country and you know how much it will help to have a __39__ of the language.
Most people learn best using a variety of __40__, but traditional classes are an ideal(理想的)start for many people. They __41__ an environment where you can practice under the __42__ of someone who's good at the language. We all lead __43__ lives and learning a language takes __44__. You will have more success if you study regularly, so try to develop a __45__. It doesn't matter if you haven't got long. Becoming fluent in a language will take years, but learning to get by takes __46__.
Many people start learning a language and soon give up. “I'm too __47__,” they say. Yes, children do learn languages more __48__ than adults, but research has shown that you can learn a language at any __49__. And learning is good for the health of your brain, too. I've also heard people __50__ about the mistakes they make when __51__. Well, relax and laugh about your mistakes __52__ you're much less likely to make them again.
Learning a new language is never __53__. But with some work and devotion, you'll make progress. And you'll be __54__ by the positive reaction of some people when you say just a few words in __55__ own language. Good luck!
36.A.technical  B.political
C.practical  D.physical
37.A.After  B.So
C.Though  D.Or
38.A.literature  B.transport
C.a(chǎn)griculture  D.medicine
39.A.view  B.knowledge
C.form  D.database
40.A.paintings  B.regulations
C.methods  D.computers
41.A.protect  B.change
C.respect  D.provide
42.A.control  B.command
C.guidance  D.pressure
43.A.busy  B.happy
C.simple  D.normal
44.A.courage  B.time
C.energy  D.place
45.A.theory  B.business
C.routine  D.project
46.A.some risks  B.a(chǎn) lot less
C.some notes  D.a(chǎn) lot more
47.A.old  B.nervous
C.weak  D.tired
48.A.closely  B.quickly
C.privately  D.quietly
49.A.age  B.speed
C.distance  D.school
50.A.worry  B.hesitate
C.think  D.quarrel
51.A.singing  B.working
C.bargaining  D.learning
52.A.if  B.a(chǎn)nd
C.but  D.before
53.A.tiresome  B.hard
C.interesting  D.easy
54.A.blamed  B.a(chǎn)mazed
C.interrupted  D.informed
55.A.their  B.his
C.our  D.your
【要點(diǎn)綜述】本文屬于議論文,主要講述了學(xué)習一門(mén)外語(yǔ)的意義,以及在學(xué)習過(guò)程中會(huì )遇到的一些困難和阻礙。文章最后鼓勵大家不要畏懼,要勇于挑戰自我,最終一定會(huì )學(xué)好這門(mén)外語(yǔ)的。
36.C 考查形容詞詞義辨析。such as后列舉的your job和your studies都是學(xué)習英語(yǔ)的實(shí)際需要,故選practical,意思是“實(shí)際的”。
37.D 考查前后句邏輯關(guān)系推理。該句承接上一句,繼續講學(xué)習外語(yǔ)的原因。由前一句中“such as your job or your studies”及本句中“films or music”可知,學(xué)習外語(yǔ)的理由有很多,故用or表示不確定推測,可譯成“或者是”。
38.A 考查名詞詞義辨析??崭袼诰渲?,并列連詞or連接的應該是和film, music同一范疇的名詞,四個(gè)選項中,literature最貼切,故選A。
39.B 考查名詞詞義辨析。學(xué)習外語(yǔ),掌握了外語(yǔ)知識,有助于欣賞外國文學(xué)、電影或音樂(lè ),故選B。a knowledge of…意思是“……方面的知識,對……的了解”。
40.C 考查名詞詞義辨析。該句中,traditional classes指的是“傳統課堂”,由此推斷,前后句是比較不同的外語(yǔ)學(xué)習方法,故選C。
41.D 考查動(dòng)詞詞義辨析。這句話(huà)是對上句作解釋說(shuō)明,講的是傳統課堂為學(xué)生“提供”了良好的學(xué)習氛圍,故選D。
42.C 考查名詞詞義辨析。傳統教學(xué)方法是在老師“指導”下學(xué)習,故選C。
43.A 考查形容詞詞義辨析。這句話(huà)說(shuō)的是我們的生活是“忙碌的”,故選A。
44.B 考查上下文邏輯關(guān)系。由后面幾句話(huà)可知,這里講的是學(xué)習外語(yǔ)是需要“時(shí)間”的,故選B。
45.C 考查名詞詞義辨析。由前一分句“You will have more success if you study regularly”可知,學(xué)習外語(yǔ)應該常態(tài)化,把它發(fā)展成“例行公事”或“日常事務(wù)”,故選C。
46.B 考查句意理解。前一分句說(shuō)“說(shuō)一口流利的語(yǔ)言需要幾年時(shí)間”,而并列連詞but表示轉折意義,由此推斷,后一分句說(shuō)的是“勉強學(xué)會(huì )一門(mén)語(yǔ)言花的時(shí)間要少很多”。
47.A 考查上下文理解。由下文“孩子們學(xué)習語(yǔ)言確實(shí)比大人快”可知,許多成年人覺(jué)得自己年紀太大,擔心學(xué)不好而中途放棄。故選A。
48.B 考查上下文邏輯關(guān)系。由上文“許多成年人覺(jué)得自己年紀太大,學(xué)不好外語(yǔ)”推斷,“孩子們學(xué)習語(yǔ)言確實(shí)比大人快”,故選B。
49.A 考查前后句邏輯關(guān)系。前句說(shuō)“孩子們學(xué)習語(yǔ)言確實(shí)比大人快”,而but表示轉折意義,由此可知,后一分句說(shuō)的是“任何年齡的人都能學(xué)好外語(yǔ)”,故選A。
50.A 考查上下文邏輯關(guān)系。由下文“放松心情,對所犯錯誤一笑而過(guò)”推斷,前文說(shuō)的是“許多人擔心犯錯”,故選A。
51.D 考查語(yǔ)篇理解。語(yǔ)篇說(shuō)的是“學(xué)習”外語(yǔ)時(shí)應該注意的問(wèn)題,故選D。
52.B 考查固定句型。句型“祈使句+and+陳述句”表示條件和結果的關(guān)系。
53.D 考查上下文邏輯關(guān)系。由后一句“只要付出努力,用心學(xué)習,你就會(huì )取得進(jìn)步”推斷,前一句說(shuō)的是“學(xué)習一門(mén)語(yǔ)言絕不是容易的事”,故選D。
54.B 考查動(dòng)詞詞義辨析。你僅僅說(shuō)了一點(diǎn)兒外語(yǔ)就得到外國友人的積極回應,你會(huì )為此驚詫不已,故選B。
55.A 考查句意理解。這里指代的是句中提到的“some people”,用their。故選A??忌谧龃祟?lèi)題時(shí),容易以自我為中心,而誤選C項our。這句話(huà)是一個(gè)狀語(yǔ)從句,when引導的從句是解釋說(shuō)明some people的狀況,因此只有their符合題意。
第三部分 閱讀理解(共20小題;每小題2分,滿(mǎn)分40分)
閱讀下列短文,從每題所給的四個(gè)選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。
A
The Healthy Habits Survey(調查)shows that only about one third of American seniors have correct habits. Here are some findings and expert advice.
1.How many times did you brush your teeth yesterday?
·Finding:A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.
·Step:Remove the 300 types of bacteria in your mouth each morning with a battery­operated toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day.
2.How many times did you wash your hands or bathe yesterday?
·Finding:Seniors, on average, bathe fewer than 3 days a week. And nearly 30% wash their hands only 4 times a day—half of the number doctors recommend.
·Step:We touch our faces around 3,000 times a day—often inviting germs(病菌)to enter our mouth, nose, and eyes.Use toilet paper to avoid touching the door handle. And, most important, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds.
3.How often do you think about fighting germs?
·Finding:Seniors are not fighting germs as well as they should.
·Step:Be aware of germs. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海綿)that can carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave for 10 seconds.
56.What is found out about American seniors?
A.Most of them have good habits.
B.Nearly 30% of them bathe three days a week.
C.All of them are fighting germs better than expected.
D.About one third of them brush their teeth only once a day.
57.Doctors suggest that people should wash their hands ________.
A.twice a day  B.three times a day
C.four times a day  D.eight  times  a day
58.Which of the following is true according to the text?
A.We  should  keep from touching our faces.
B.There are less than 300 types of bacteria in the mouth.
C.A kitchen sponge can carry more germs than  a toilet.
D.We should wash our hands before touching a door handle.
59.The text probably comes from            ________.
A.a(chǎn) guide book  B.a(chǎn) popular magazine
C.a(chǎn) book review    D.a(chǎn)n official document
【要點(diǎn)綜述】 這是一份調查報告,是針對美國老年人的健康習慣所做的調查。
56.D 細節理解題。根據第一項調查中“A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.”可知,大約有三分之一的美國老年人一天只刷一次牙。
57.D 細節理解題。根據第二項調查中“…4 times a day—half of the number doctors recommend”可知,四次是醫生建議次數的一半,也就是說(shuō),醫生建議老年人每天洗八次手,故選D。
58.C 細節理解題。根據文章倒數第二句“Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge that can carry more germs than anything else?”可知,廚房里的海綿比衛生間帶有的細菌還要多。
59.B 推理判斷題。由文章內容可知,這是一份調查報告,是針對美國老年人的健康習慣所做的調查。這樣的文章理應不會(huì )出現在“旅游指南”“書(shū)評”“官方文件”里,故排除A、C、D。流行雜志做這樣的調查報告很常見(jiàn),故選B。
B
Using too much water or  throwing  rubbish into our rivers are clear ways that humans can put our water supply in danger,but we also affect our water supply in less obvious ways. You may wonder how paving(鋪砌) a road can lead to less usable fresh water. A major part of the  water  we  use every day is groundwater. Groundwater does not come from lakes or rivers.It comes from underground. The more roads and parking lots we pave,the less water  can flow into the ground to become groundwater.
Human activity is not responsible for all water shortages(短缺). Drier climates are of course more likely to have droughts(干旱) than areas with more  rainfall,but in any case, good management can help to make sure there is enough water to meet our basic needs.
Thinking about the way we use water every day can make a big difference,too. In the United States,a family of four can use 1.5 tons of water a day! This shows how much we depend on water to live,but there's a lot we can do to lower the number.
You can take steps to save water in your home.To start with,use the same glass for your drinking water all day.Wash it only once a day.Run your dishwasher (洗碗機)only when it is full. Help your parents fix any leaks in your home. You can even help to keep our water supply clean by recycling batteries instead of throwing them away.
60.Which of the following is most likely to lead to less groundwater?
A.Using river water.
B.Throwing batteries away.
C.Paving parking lots.
D.Throwing rubbish into lakes.
61.What can be inferred from the text?
A.All water shortages are due to human behavior.
B.It takes a lot of effort to meet our water needs.
C.There is much we can do to reduce family size.
D.The average family in  America makes proper use of water.
62.The last paragraph is intended to             ________.
A.show us how to fix leaks at home
B.tell us how to run a dishwasher
C.prove what drinking glass is best for us
D.suggest what we do to save water at home
63. The text is mainly about            ________.
A.why paving roads reduces our water
B.how much we depend on water to live
C.why droughts occur more in dry climates
D.how human activity affects our water supply
【要點(diǎn)綜述】 人類(lèi)活動(dòng)對地球水資源供給的影響巨大,人類(lèi)應該通過(guò)調整自身的活動(dòng)方式來(lái)改變自身的生存環(huán)境。
60.C 細節理解題。根據第一段“The more roads and parking lots we pave, the less water can flow into the ground to become groundwater.”可知,鋪設馬路、停車(chē)場(chǎng)會(huì )導致地下水減少,而A、B、D三項都會(huì )導致水的供應量減少,而不是地下水減少,故排除。
61.B 推理判斷題。根據第二段中的“good management”、第三段中的“the way we use water every day”,以及第四段中的“take steps to save water in your home”可知,為滿(mǎn)足我們用水的需求,需要做的努力還有很多。
62.D 推理判斷題。根據題干中的關(guān)鍵詞“l(fā)ast paragraph”定位到該段第一句“You can take steps to save water in your home.”,且它后面的內容都是圍繞這個(gè)主題句展開(kāi)的。
63.D 主旨大意題。根據題干中的關(guān)鍵詞“mainly about”定位到全文的內容。文章第一段講的是“鋪設馬路、停車(chē)場(chǎng)會(huì )導致地下水減少”,后三段講述了“為了滿(mǎn)足我們的用水需求,我們能做些什么”。所有這些講的都是人類(lèi)活動(dòng)對地球水資源供給的影響,故選D。
C
When 19­year­old Sophia Giorgi said she was thinking of volunteering to help the Make­A­Wish Foundation (基金會(huì )),nobody understood what she was talking about.But Sophia knew just how important Make­A­Wish could be because this special organization had helped to make a dream come true for one of her best friends.We were interested in finding out more,so we went along to meet Sophia and listen to what she had to say.
Sophia told us that Make­A­Wish is a worldwide organization that started in the United States in 1980.“It's a charity(慈善機構)that helps children who have got very serious illnesses. Make­A­Wish helps children feel happy even though they are sick, by making their wishes and dreams come true,” Sophia explained.
We asked Sophia how Make­A­Wish had first started.She said it had all begun with a very sick young boy called Chris,who had been dreaming for a long time of becoming a policeman.Sophia said lots of people had wanted to find a way to make Chris's dream come true—so, with everybody's help, Chris, only seven years old at the time,had been a “policeman” for a day.“When people saw how delighted Chris was when his dream came true, they decided to try and help other sick children too,and that was the beginning of Make­A­Wish,” explained Sophia.
Sophia also told us the Foundation tries to give children and their families a special, happy time. A Make­A­Wish volunteer visits the families and asks the children what they would wish for if they could have anything in the world. Sophia said the volunteers were important because they were the ones who helped to make the wishes come true. They do this either by providing things that are necessary, or by raising money or helping out in whatever way they can.
64.Sophia found out about Make­A­Wish because her best friend had   ________.
A.benefited from it  B.volunteered to help it
C.dreamed about it  D.told the author about it
65.According to Sophia,  Make­A­Wish        ________.
A.is an international charity
B.was understood by nobody at first
C.raises money for very poor families
D.started by drawing the interest of the public
66.What is said about Chris in Paragraph 3?
A.He has been a policeman since he was seven.
B.He gave people the idea of starting Make­A­Wish.
C.He wanted people to help make his dream come true.
D.He was the first child Make­A­Wish helped after it had been set up.
67.Which of the following is true about Make­A­Wish volunteers?
A.They are important for making wishes come true.
B.They try to help children get over their illnesses.
C.They visit sick children to make them feel special.
D.They provide what is necessary to make Make­A­Wish popular.
【要點(diǎn)綜述】本文通過(guò)對索菲亞的采訪(fǎng),向讀者介紹了Make­A­Wish這個(gè)國際組織。
64.A 細節理解題。根據第一段“But Sophia knew just how important Make­A­Wish could be because this special organization had helped to make a dream come true for one of her best friends.”可知,Sophia的好友從中受益匪淺,故選A。
65.A 細節理解題。根據第二段“Make­A­Wish is a worldwide organization…‘It's a charity…’”可知,Make­A­Wish是一個(gè)國際慈善機構。
66.B 推理判斷題。根據第三段“When people saw how delighted…that was the beginning of Make­A­Wish”可知,人們成立這個(gè)組織是從Chris身上得到靈感的。
67.A 推理判斷題。根據末段“…volunteers were important because they were the ones who helped to make the wishes come true.”可知,Make­A­Wish的志愿者有助于人們實(shí)現自己的夢(mèng)想。
D
“People are ruder today because they are rushed and more ‘time poor’ than ever before,” says Patsy Rowe, “Manners_have_fallen_off_the_radar(雷達).” Due to our strong attraction to electronic equipment it is a wonder more people don't wake up each morning and greet the singing birds with a complaint(抱怨)about the noise. Here are some examples of rudeness.
Some people prefer to do almost everything over the Internet. To them, dealing with an actual human is like an evolutionary step backward. It feels very slow because humans don't work at 4G speeds. When you have dinner with friends, you will often notice someone paying more attention to his mobile phone. We have programmed ourselves to think that every new message brings life­changing news, so taking calls and checking our texts are more important than talking to the people we are with. What is worse, some people even tend to send anonymous(匿名的) rude messages by email.
However, rudeness is never acceptable. Don't assume it is OK to be rude if the person you're in touch with won't recognize you. If you have something awful to say, have the courage to face the person and say it, write a letter or email and sign it, or forget it. Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.
We shouldn't blame technology for our shortcomings.Technology is here to help us,but we should not allow it to take over our lives. An important step is acknowledging our shortcomings.People spend a lot of time pointing out bad manners but it would be even more helpful if we'd publicly acknowledge good manners when we see them.
68.What can be inferred from the underlined sentence in Paragraph 1?
A.People can tell good from bad behavior.
B.Radar is able to observe human behavior.
C.People care little about their behavior.
D.Radar can be used to predict human behavior.
69.Some people are less willing to deal with humans because ________.
A.they are becoming less patient
B.they are growing too independent
C.they have to handle many important messages
D.they have to follow an evolutionary step backward
70.The author thinks sending unsigned awful messages is ________.
A.ridiculous   B.disgusting
C.a(chǎn)cceptable   D.reasonable
71.What can we learn from the last paragraph?
A.We should applaud good behavior.
B.Technology can never be blamed.
C.We should keep pointing out mistakes.
D.Technology will take over our lives one day.
【要點(diǎn)綜述】 科技的發(fā)展改變了人們的生活方式。許多人變得冷酷無(wú)禮了,他們不愿意與別人交流,整天宅在家里上網(wǎng)。
68.C 句意理解題。根據第一段“People are ruder today because they are rushed and more ‘time poor' than ever before”可知,“現在的人變得更加沒(méi)有禮貌”,而畫(huà)線(xiàn)句是對該句作補充說(shuō)明的,意思是“現在的人們不注意自己的行為舉止(禮貌行為用雷達都探測不到)”,故選C。
69.A 推理判斷題。根據題干中“l(fā)ess willing to deal with humans”定位到文章第二段中第二、三句內容。由此可知,有些人不愿意跟人打交道是嫌人太慢(feels very slow),達不到4G速度(don't work at 4G speeds)。也就是說(shuō),這些人變得缺乏耐心。故選A。
70.B 細節理解題。根據題干中“unsigned awful messages”定位到第三段最后一句“Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.”。由線(xiàn)索定位中的句子可知,發(fā)一些不署名的惡俗信息很令人厭煩。
71.A 推理判斷題。根據最后一段最后一句“…it would be even more helpful if we'd publicly acknowledge good manners when we see them.”可知,作者認為,我們應該為那些禮貌行為喝彩。故選A。
E
Argentina in the late nineteenth century was an exciting place.Around 1870,it was experiencing an economic(經(jīng)濟的)boom,and the capital,Buenos Aires,attracted many people.Farmers,as well as a flood of foreigners from Spain and Italy,came to Buenos Aires seeking jobs.These jobs didn't pay well,and the people felt lonely and disappointed with their new life in the city.As the unhappy newcomers mixed together in the poor parts of the city,the dance known as the tango(探戈舞) came into being.
At the beginning the tango was a dance of the lower classes.It was danced in the bars and streets.At that time there were many fewer women than men,so if a man didn't want to be left out,his only choice was to dance with another man so that he could attract the attention of the few available women.Gradually,the dance spread into the upper classes of Argentinean society and became more respectable.
In Europe at this time,strong interest in dance from around the world was beginning. The interest in international dance was especially evident in Paris.Every kind of dance from ballet(芭蕾舞) to belly dancing could be found on the stages of the Paris theaters. After tango dancers from Argentina arrived in Europe,they began to draw the interest of the public as they performed their exciting dance in cafes. Though not everyone approved of the new dance,saying it was a little too shocking,the dance did find enough supporters to make it popular.
The popularity(流行)of the tango continued to grow in many other parts of the world.Soldiers who returned to the United States from World War Ⅰ brought the tango to North America.It reached Japan in 1926,and in 2003 the Argentinean embassy in Seoul hired a local tango dancer to act as a kind of dance ambassador,and promote tango dancing throughout South Korea.
72.The origin of the tango is associated with________.
A.belly dancers   B.American soldiers
C.a(chǎn) Spanish city   D.the capital of Argentina
73.Which of the following is true about the tango?
A.It was created by foreigners from Spain and Italy.
B.People of the upper classes loved the tango most.
C.It was often danced by two males in the beginning.
D.A dancer in Seoul became the Argentinean ambassador.
74.Before World War Ⅰ,the tango spread to________.
A.America  B.Japan
C.France  D.South Korea
75.What can be the best title for the text?
A.How to Dance the Tango
B.The History of the Tango
C.How to Promote the Tango
D.The Modern Tango Boom
【要點(diǎn)綜述】 你知道探戈舞的歷史嗎?它是如何誕生的?又如何傳播到世界各地?且看本文一一道來(lái)。
72.D 細節理解題。根據題干中“the origin of the tango”定位到第一段的內容,可知探戈起源于阿根廷首都,故選D。
73.C 推理判斷題。根據題干中的關(guān)鍵詞“tango”定位到文章第二段第三句“At that time, there were many fewer women than men, so if a man didn't want to be left out, his only choice was to dance with another man so that he could attract the attention of the few available women.”,因此可知C項正確。
74.C 細節理解題。根據題干中的關(guān)鍵詞“Before World WarⅠ”定位到最后一段。探戈傳到美國是第一次世界大戰結束后,傳到日本是1926年,傳到韓國更晚。由此可知,答案A、B、D均不對。而從文章第三段可知,探戈傳到法國應該是在第一次世界大戰之前。故選C。
75.B 主旨大意題。根據題干中的關(guān)鍵詞“best title”定位到文章的內容。由文章內容可知,文章首段講述了探戈的誕生,接著(zhù)講述了探戈的傳播,也就是說(shuō),全文講述的是探戈的歷史。故選B。
第四部分 寫(xiě)作(共兩節,滿(mǎn)分35分)
第一節 任務(wù)型讀寫(xiě)(共10小題;每小題1分,滿(mǎn)分10分)
閱讀下面短文,根據所讀內容在表格中的空白處填入恰當的單詞。
注意:每個(gè)空格只填一個(gè)單詞。
Aristotle once wrote that “happiness is a state of activity”. In other words, whether you're seeking life­long satisfaction or a few moments of good cheer, you've got to move forward. We've interviewed the experts and found five steps to take toward a sunny mood(心情):
Over a 30­year period, University of Illinois researchers asked nearly 120,000 people how income, education, political participation, volunteer activities and close relationships affected their happiness. Reported Newsweek's Sharon Begley on the findings, “The highest levels of happiness are found with the most stable and satisfying relationships.”
Singing aloud, talking to a stranger, raising your hand: all may increase a feeling of happiness, according to a study from Wake Forest University. Participants(參與者)followed the development of their moods for two weeks and reported feeling happier when they were more outgoing and less happy when reserved or withdrawn.
The editors of forbes.com gave $5 or $20 to 46 strangers by chance. Half the group was told to spend the money on themselves, while the other half was told to spend it on others. Those who'd shared the wealth felt much happier at the end of the day than those who'd spent it on themselves. There was no difference in happiness between those who spent $5 or $20, suggesting that it's not how much money you spend, but how you spend it, that inspires the spirit.
Studies from the Positive Psychology Center showed that discouraged people who wrote down three good things that happened to them each day for six months reported an improved attitude.
Drinking water really can help keep you cheerful. A small 2012 study from the University of Connecticut suggested that even slight dehydration(脫水) affected the moods of its female participants.
Title
76.________  for Happiness
Introduction
You will move 77.________    in the course of finding happiness.
The findings of
78.________
Some 79.________ toward happiness
·Value your relationships
·The 80.________  happiness lies in the most stable and satisfying relationships.
·81.________
yourself
·You can gain happiness by singing aloud or talking to others.
·Spend money on others
·Your spirit will be inspired by 82.________  the wealth.
·83.________ on the positive
·Your attitude would be improved when you fix your attention on good things.
·Drink water
·If a woman takes in enough water, her 84.________ of happiness may remain.
Conclusion
Happiness can be found if all 85.________  have been done.
【要點(diǎn)綜述】什么是幸福?幸福在哪里?幸福是一種感覺(jué),只要你用心尋找,你就能感覺(jué)到;感覺(jué)到了,便是擁有。珍惜擁有的全部,就是最幸福的人。
76.Look(ing)/Search(ing)/Seek(ing) 文章主要告訴我們怎樣找到幸福。而search for/look for均為習慣搭配,表示“尋找”。
77.forward/ahead/on 從文章首段第二句“…you've got to move forward”可知答案。
78.experts/researchers 從文章首段最后一句“We've interviewed the experts and found…”可知,下面講述的是這些專(zhuān)家們的發(fā)現。
79.steps/ways 從文章首段最后一句“five steps to take toward…”可知答案。
80.greatest 由文章第二段最后一句可知填greatest。注意此處需要轉換一下表述方法。
81.Express 第三段中的“Singing aloud, talking to a stranger, raising your hand”說(shuō)的都是要表達自己,故填Express。此處是進(jìn)行總結和概括。
82.sharing 由文章第四段中的“spend it on others”和“shared the wealth”可知答案。注意介詞by后用動(dòng)詞­ing形式。
83.Focus/Concentrate 由第五段中“discouraged people who wrote down three good things…”可知,要多朝積極的方面想。此外,focus on與concentrate on為習慣搭配。注意此處需要轉換一下表述方法。
84.feeling/mood/sense 由最后一段中“…keep you cheerful”和“the moods of…”可知,這里說(shuō)的是幸福這種感覺(jué)。此處是進(jìn)行總結和概括。
85.these/those 前面講述了讓自己幸福起來(lái)的五大步驟,做到“這些(或那些)”,你就能幸福。故填these或those。此處不僅需要概括總結,還要遵循上下文的語(yǔ)境。
第二節 書(shū)面表達(滿(mǎn)分25分)
假設你校英語(yǔ)社團舉辦以“講求文明,從我做起”為主題的征文活動(dòng),請你以“On the Way to School”為題,寫(xiě)一篇英語(yǔ)短文。
內容主要包括:
1.遵守交通法規;
2.注意舉止文明。
注意:
1.詞數120左右;
2.可以適當增加細節,以使行文連貫;
3.短文中不能出現與本人相關(guān)的信息;
4.短文的題目已為你擬好,不計入總詞數。
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
【思路點(diǎn)撥】 1.認真閱讀、理解和思考題目中給出的所有信息點(diǎn)。2.這個(gè)題目的信息點(diǎn)應該是:①交通法規;②文明舉止;③上學(xué)路上;④從我做起。3.理清以上信息點(diǎn)之間的邏輯關(guān)系。4.用所掌握的詞匯、詞組、固定句型將所有信息點(diǎn)表現在文章中。
One possible version:
On the Way to School
These days, breaking traffic rules and littering are not uncommon, causing serious harm to life and the environment.Changing this situation requires considerable effort on the part of everyone.As for me, it should start on my way to school.
I will keep traffic rules in mind all the way.If I ride a bicycle, I'll always keep to the right and never cross a road until the traffic light turns green.If I walk, I'll never forget to use the pedestrian crossing.Meanwhile, I'll regard it as my duty to help keep our environment clean and healthy.Not only will I keep from littering and spitting anywhere, I will also help clean up the roadside litter whenever possible.I hope my behavior will make a difference.
本站僅提供存儲服務(wù),所有內容均由用戶(hù)發(fā)布,如發(fā)現有害或侵權內容,請點(diǎn)擊舉報。
打開(kāi)APP,閱讀全文并永久保存 查看更多類(lèi)似文章
猜你喜歡
類(lèi)似文章
2020北京市高考壓軸卷英語(yǔ)試題(后有答案詳解)
2012年高考英語(yǔ)完形填空訓練2
2022年安徽省中考英語(yǔ)真題卷(解析版)
初中英語(yǔ) | 宏帆八中初2022級八上第一次月考英語(yǔ)試卷分析
2022年江蘇省常州市中考英語(yǔ)真題(解析版)
2018年湖南省長(cháng)沙市中考英語(yǔ)試題及答案解析
更多類(lèi)似文章 >>
生活服務(wù)
分享 收藏 導長(cháng)圖 關(guān)注 下載文章
綁定賬號成功
后續可登錄賬號暢享VIP特權!
如果VIP功能使用有故障,
可點(diǎn)擊這里聯(lián)系客服!

聯(lián)系客服

欧美性猛交XXXX免费看蜜桃,成人网18免费韩国,亚洲国产成人精品区综合,欧美日韩一区二区三区高清不卡,亚洲综合一区二区精品久久